SAO: Ordinal Scale

Door computer1_up op zondag 22 oktober 2017 00:01 - Reacties (7)
Categorie: -, Views: 1.363

Ok ok, Sword Art Online is niet bepaald de meest geliefde anime. Maar er zijn toch veel mensen die het leuk vinden, hence waarom er ondertussen een nieuwe film van is en nog een derde seizoen op komst.

Zojuist heb ik de film gekeken met een goede vriend van me, en ik ben nog steeds wel onder de indruk van Ordinal Scale. Een interessant verhaal erachter, ditmaal niet gebaseerd op de light novels, maar een origineel verhaal voor de film.

Het gaat over de main characters die in de wereld van Augmented Reality terechtkomen, of nou ja... Een apparaatje genaamd Augma zet je op je hoofd, net zoals de NerveGear en Amusphere, maar in dit geval blijf je bij normaal bewustzijn en worden er alleen wat zaken toegevoegd aan je 'ervaring' van de echte wereld. Maar het gaat niet helemaal voorspoedig.. Als je hem nog niet gezien hebt, hij is de moeite waard naar mijn mening!

Ik vind het vooral goed hoe hij weer 'spannend' is, anders dan de laatste twee arcs van de seizoen 2 IMHO. Goed, ieder het zijne.

Hebben de anime fan's hier Ordinal Scale al gezien? En, wat vonden jullie?

Volgende: Toch maar een vriending 3D printen? 02-'18 Toch maar een vriending 3D printen?
Volgende: Een havo-diploma halen op het speciaal onderwijs 09-'17 Een havo-diploma halen op het speciaal onderwijs

Reacties


Door Tweakers user masauri, zondag 22 oktober 2017 10:17

Ik moet hem nog zien, kijk er wel naar uit als het een nieuw verhaal is.
Ik volg opt moment: Black Clover, Juuni Taisen, The Ancient Magus Bride (waar ik de ova ook nog van moet zien...)

Door Tweakers user QinX, maandag 23 oktober 2017 12:51

masauri schreef op zondag 22 oktober 2017 @ 10:17:
Ik moet hem nog zien, kijk er wel naar uit als het een nieuw verhaal is.
Ik volg opt moment: Black Clover, Juuni Taisen, The Ancient Magus Bride (waar ik de ova ook nog van moet zien...)
Black Clover... Ik heb er nu 3 afleveringen van gekeken maar ik moet mij toch echt doorheen worstelen door die Asta, wat een schreeuwerd.

Ancient Magus Bride is daarentegen wel erg goed, wat langzaam, maar dat past er goed bij.
De OVA's zijn interessant als zijnde een stukje "origin" verhaal over Chise.

OT: Heb SOA seizoen 1 en 2 gezien, maar geen van de films, zijn die echt aan te raden of is het toch meer van hetzelfde maar dan in 90 minuten geperst?

Door Tweakers user computer1_up, maandag 23 oktober 2017 13:20

QinX schreef op maandag 23 oktober 2017 @ 12:51:
[...]
OT: Heb SOA seizoen 1 en 2 gezien, maar geen van de films, zijn die echt aan te raden of is het toch meer van hetzelfde maar dan in 90 minuten geperst?
De eerste film, Extra Edition is basically voor de helft recap en voor de andere helft een klein beetje nieuwe content. Niet heel erg de moeite waard.

Ordinal Scale is echter een heel ander verhaal, met een origineel, nieuw verhaal. Deze is erg aan te raden.

Door Tweakers user Ample Energy, maandag 23 oktober 2017 15:42

Er staat een typo in de eerste alinea. Sword Art Online is natuurlijk 'Surte Arte Hùùnlaaine'. Sorry :+

Maar bedankt voor de tip! Na ongeveer de eerste helft van S1 vond ik SAO niet zo leuk meer, maar misschien is de film wel een leuke toevoeging. Zeker omdat ze met AR misschien wel weer zelf gevaar lopen in plaats van alleen hun VR-karakter.

Door Tweakers user computer1_up, maandag 23 oktober 2017 16:22

Ample Energy schreef op maandag 23 oktober 2017 @ 15:42:
Er staat een typo in de eerste alinea. Sword Art Online is natuurlijk 'Surte Arte Hùùnlaaine'. Sorry :+

Maar bedankt voor de tip! Na ongeveer de eerste helft van S1 vond ik SAO niet zo leuk meer, maar misschien is de film wel een leuke toevoeging. Zeker omdat ze met AR misschien wel weer zelf gevaar lopen in plaats van alleen hun VR-karakter.
Zeker. En als je het hebt over gevaar lopen, dan kan ik je de eerste 'helft' van seizoen 2 ook wel aanraden. De Gun Gale Online arc was wat mij betreft wel erg spannend, want er was weer gevaar :P

[Reactie gewijzigd op maandag 23 oktober 2017 16:23]


Door Tweakers user Ample Energy, dinsdag 24 oktober 2017 13:54

computer1_up schreef op maandag 23 oktober 2017 @ 16:22:
[...]
Zeker. En als je het hebt over gevaar lopen, dan kan ik je de eerste 'helft' van seizoen 2 ook wel aanraden. De Gun Gale Online arc was wat mij betreft wel erg spannend, want er was weer gevaar :P
Ik heb S2 ook gezien, maar ik vond het niet zo. De eerste helft van de eerste helft vond ik te ver gezocht. Daarna werd het wel oké, maar ik vond de beslissingen maar raar. De tweede helft van S2 was wel goed, maar dat was weer niks voor mij. Ik vond SAO gewoon een beetje jammer omdat ik de setting van zo'n VR MMO waarin je vast zat en je echt dood kon gaan erg leuk vond klinken en dat ineens na een paar afleveringen over was. Daarna werden het m.i. een paar vage liefdesverhalen in settings die niet nodig waren en waren alle karakters van de hoofdpersonen ook ineens 'af'.

Ik klink nu vrij negatief, maar het was wel 1 van de leukere animes die ik heb gekeken. Ik hoop dat er meer animes komen die zich afspelen in zo'n soort VR MMO, want het verbind mooi de superkrachten die ik bijvoorbeeld uit mijn jeugd uit Dragonball Z ken en het 'slice of life'-genre die zich vaak richten op tieners en dus vaak langs mij heen gaan. Ik heb vroeger World of Warcraft gespeeld en SAO kon goed overbrengen hoe het is om zo'n nieuwe wereld te ontdekken.

Toevallig heb ik afgelopen week Recovery of an MMO Junkie gekeken. Tot nu toe maar 3 afleveringen en wel heel iets anders dan SAO, maar ik vind hem niet onaardig. Misschien is het wat voor je.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 24 oktober 2017 13:54]


Door Tweakers user pascalboy, donderdag 26 oktober 2017 16:34

Ordinal scale moet ik helaas nog kijken, heb hem wel al klaar staan. Ik kan niet wachten op seizoen 3 met de alicization arc. Ik heb deze al in de novels gelezen dus ik ben benieuwd hoe ze het gaan brengen in de serie.

Ook is er weer een nieuwe game aangekondigd over de GGO arc, ziet er wel vet uit alleen helaas niet voor de switch dus zal pc worden...


OFF TOPIC
Als we al zo oftopic gaan als MMO Junkie is Log Horizon nog een leuke aanrader als je hem nog niet kent, komt ook een beetje neer op traped in een game ;)

Ach heb al zo veel serie's gezien, volg er dit seizoen ook alweer veel zoals MMO Junkie, maar ook black clover zoals boven genoemd.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.